Завръщането на Нголо Канте в националния тим вдига настроението на всички, обявиха съотборниците му

Завръщането на Нголо Канте в националния отбор на Франция за Европейското първенство по футбол вдигна духа на всички в съблекалнята на отбора, след като нисичкият динамичен полузащитник липсваше в продължение на две години заради травми.
Постоянна контузия на подколянното сухожилие, последвала операция и преместване в Саудитска Арабия оставиха Канте извън състава за 24 месеца преди изненадваща покана от селекционера Дидие Дешан преди турнира в Германия. От този момент досега той игра и в двете контролни срещи на „петлите“ срещу Канада и Люксембург, но по-важното е, че настроението на всички е приповдигнато.
„На тренировката имах чувството, че в техния отбор са с трима повече. Който отбор го има при себе си в тренировъчното мачле, той печели“, смее се Маркюс Тюрам по време на пресконференция преди първата среща на „петлите“. „И постоянно ни напомня, че е един от най-качествените полузащитници в европейския футбол“.
А в петък Оливи Жиру и Бенжамен Павар казаха почти същото. „Той изобщо не се е променил. Той е същият футболист, който аз познавам от години насам, какъвто е бил и в националния, и в Челси“, обяснява Жиру.
„Нголо е невероятен. В четвъртък на тренировката бях в неговия отбор. Имах чувството, че сме още двама повече. Той все още е същият човек, винаги се усмихва. Не е загубил нищо от футболната си проницателност. Все още го намирам много силен“, добави Павар.
Макар и липсвал цели две години, по всичко изглежда, че 33-годишният Канте, до момента с 55 мача за страната, ще бъде титуляр в понеделник, когато Франция играе с Австрия своя първи мач на турнира в Германия.
Треньорът Дидие Дешан също беше възхитен от представянето му в двете контролни срещи, а когато гледа отстрани тренировките на своите, просто се смее и побутва с помощника си Ги Стефан.
„За тези, които имаха съмнения относно способностите му и интензивността на играта, мога да ги успокоя – той все още е на същото ниво“, каза Дешан, който изненада всички, когато включи Канте в състава за Германия 2024. „Въпреки че не е бил при нас от доста време, със сигурност е на мястото си и се чувства така. Същото се отнася и за хората, които се чудят как е в първенството на Саудитска Арабия. Ще видите“, доволен е Дешан.
Source: bta

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *