ТАСНИМ: Два от хеликоптерите от кортежа на иранския президент са кацнали на предназначената дестинация

Два от хеликоптерите от общо три, с които е пътувал президентът на Иран Ебрахим Раиси, са пристигнали благополучно на крайната си дестинация, съобщава иранската агенция ТАСНИМ. В тях са пътували някои министри и  други официални представители.
В третия хеликоптер е бил президентът на Иран Ебрахи Раиси. Според информации спътниците на президента в този хеликоптер са успели да се свържат със спасители и това поражда надежди, че инцидентът с машината може би е без жертви, посочва иранската агенция.
Няма точна информация за ситуацията в зоната, в която  е станал инцидентът с хеликоптера. Според социални медии Раиси и външният министър Хосейн Амир Абдолахиан, който е пътувал с него, са били ранени и двамата, посочва ДПА.
По-рано днес иранската агенция МЕХР цитира вътрешния министър на Иран  Ахмад Вахиди, който нарече инцидента „твърдо кацане“ на хеликоптера, с който е пътувал Раиси. Вахиди също спомена, че спасители са успели да установят връзка с придружители на Раиси. Спасителни екипи са се отправили към зоната на инцидента. В района има гъста мъгла и вали дъжд и метеорологичните условия са тежки, посочват и други ирански медии.
МЕХР освен това първо беше публикувала информация, че Раиси е добре и пътувал с автомобилен кортеж до Тебриз, но после оттегли тази информация от сайта си, посочва ТАСС.
Source: bta

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *