Шефът на предизборната кампания на консерваторите на британския премиер Сунак се оттегли две седмици преди изборите заради скандал

Тони Лий, директорът на предизборната кампания на консерваторите на британския премиер Риши Сунак, се оттегли две седмици преди изборите, съобщи днес Консервативната партия, предаде Ройтерс.
Агенцията отбелязва, че това е станало след започване на разследване на Лий и съпругата му, че са правили неправомерни залагания за датата на изборите.
Бързо разрастващият се скандал около залагането е най-новата несполука за Сунак, който според прогнозите ще загуби властта на 4 юли след кампания, характеризираща се с гафове, последвали изненадващо обявените от него предсрочни парламентарни избори.
Консервативната партия потвърди, че директорът на предизборната кампания Тони Лий си е взел отпуск. Изявлението на консерваторите идва след съобщенията, че Кралската комисия по хазарта проверява твърдения за неправомерни залагания от страна на Лий и съпругата му Лора Сондърс, кандидат за депутат в град Бристъл.
Букмейкърите във Великобритания разрешават да се правят залози за политика и определянето на датата на изборите е популярно залагане. Но правенето на залози, разполагайки с вътрешна информация, се смята за престъпление на острова.
Source: bta

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *