Състоянието на Станимира Петрова в момента е стабилно, съобщи Петър Лесов

„Състоянието на Станимира Петрова в момента е стабилно. Разговарях с нея днес по телефона. Щом се приберат на 27-и, на 28-и влиза за още една операция във Военна болница, да отстранят и другия камък.“. Това коментира в Кърджали доскорошният треньор на женския национален отбор по бокс и настоящ съюзен треньор към федерацията Петър Лесов.
Внезапна бъбречна криза и дълги часове в мъки сложиха край на участието на четирикратната носителка на Купа „Странджа“, световна и трикратна европейска златна медалистка Станимира Петрова на Световното първенство по бокс при дамите, което се провежда в момента в Индия, още преди то дори да е започнало. 
Петър Лесов е в Кърджали заедно с други двама свои колеги за подбор  на национални състезатели по време на започналото днес в родопския град Държавното лично отборно първенство за юноши по бокс. 
„На състезанието сме, за да направим правилния подбор за националните състезатели, на които след това им предстои турнир „Емил Жечев“ и турнир в Сърбия, от които участия ще се очертаят по-сериозните боксьори за Европейското в Румъния. Хубавото е, че може би за първи път има толкова много състезатели“, коментира Лесов. Той обясни, че вече има впечатления за някои състезатели, които е наблюдавал. 
Общо 231 състезатели, 66 треньора, 55 клуба участват в откритото днес в зала „Арпезос“ в Кърджали Държавно лично отборно първенство по бокс за юноши. Форумът е и надпревара за Купа България. Домакин е клубът на „Арда бокс“ в родопския град. Главен съдия е Сокол Соколов, а ръководител на състезанието – Панайот Минчев. 
„Сред състезателите са и такива, които до миналата година са били част от ученическия национален отбор. Надяваме се да бъде силно първенството. То започва днес и ще продължи до събота, когато от 10,00 часа започват финалите в 16-те категории от 42кг. до +90кг.“, каза за БТА треньорът на „Арда бокс“ Стоян Узунов. Кърджали ще се представи с четирима състезатели в 4 различни категории.
 
Source: bta

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *