Представят за първи път във Варна изложба на художника Веселин Куртев

Галерия „Графит“ представя за първи път във Варна изложба на художника Веселин Куртев. Авторът живее от повече от 20 години в Ню Джърси, САЩ, където има собствена галерия. 
Излагаме предимно американски автори, сподели Куртев за БТА. За шестнадесетте години на съществуване при нас са гостували над 1500 художници, сподели той. Изложбите са в класическите жанрове и фотографията, като често са общи и са подчинени на някаква тема или течение, уточни още Куртев. Той добави, че търсенията на американците в изобразителното изкуство са различни и не може да се предвиди кое ще предизвика интерес. Важен момент в работата на екипа е запечатването на всяка експозиция на видео, което съдържа и интервюта с авторите и се съхранява в архива на галерията. 
В изложбата във Варна Веселин Куртев представя живопис и рисунки от последните 10 години. Той ги намира близки като концепция и отбелязва, че надгражда стила и идеите си, за да се създадат натрупвания, които движат творчеството му. 
Художникът е завършил гимназия в Казанлък, след което живопис във Великотърновския университет. От 1989 до 2002 г. е работил в Националното училище за сценография в Пловдив, след което се мести в САЩ, където през 2006 г. открива своята художествена галерия „Алфа“. Негови произведения са собственост на много галерии и частни колекционери в Германия, Франция, Гърция, Белгия, Холандия, Швейцария, отбелязаха от галерия „Графит“.
 
Source: bta

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *