По никакъв начин не е поставян въпросът за изпращане на войски в Украйна, заяви премиерът Николай Денков

Веднага искам да кажа напълно категорично, че по никакъв начин никой не е поставял въпроса за изпращане на войски в Украйна. Това каза пред журналисти премиерът Николай Денков по повод внесеното от БСП в Народното събрание искане за спешно изслушване във връзка с неговите изказвания при посещението в Украйна. Премиерът взе участие в Тридесет и седмото Общо събрание на Националното сдружение на общините в Република България (НСОРБ).
„Президентът Зеленски изобщо не е повдигал такъв въпрос. Дори да го беше повдигнал някой, аз ще кажа това, което винаги съм казвал – български войски там няма да отидат“, заяви премиерът. 
Разбира се, че ще отида да го кажа. Няма промяна в позициите, отговори Николай Денков на въпроса ще отиде ли да каже това и в парламента, след като от БСП настояха за спешно изслушване. 
Това, което сме обсъждали и обсъждаме с Украйна е военно-техническа помощ, каза още министър-председателят.
Помолен за коментар във връзка със статия на изданието „Шпигел“, в която се твърди, че немската помощ за Украйна ще са български снаряди, Денков каза: Нямам представа какво точно имат предвид. България произвежда снаряди, които се изнасят. „Доколкото знам, до момента нямаме директен износ към Украйна, но така или иначе е ясно, че част от тези снаряди отиват в Украйна. Няма новина“, допълни той.
 
Source: bta

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *