Павел баня се подготвя за избора на Царица Роза и Цар на минералната вода

В ход са последните приготовления за конкурса спектакъл за избор на Царица Роза и Цар на минералната вода в Павел баня, който ще се състои тази вечер на площада в курортния град. За престижните титли тази година се състезават осем момичета и осем младежи от всички населени места в общината.
Те ще бъдат избрани от публиката с онлайн гласуване, като за втора поредна година Царят на минералната вода се избира в същия ден и при същите условия като Царица Роза. Гласуването започна на 30 май, а от администрацията напомниха, че линкът за гласуване ще бъде активен до 22:00 часа днес.
Водещ на спектакъла ще бъде актьорът Христо Пъдев, а участие ще вземат Боян Михайлов, Мина Пенкова, Костадин Ангелов и Фолклорен ансамбъл “Детелини”. В края на вечерта кметът Иса Бесоолу ще короняса тазгодишните избраници на жителите на община Павел баня.
Спектакълът ще бъде излъчван на живо на сайта на местната администрация, както и на официалната страница и профил във Фейсбук на кмета Иса Бесоолу, посочиха още от Общината. 
Празникът на розата и минералната вода в Павел баня продължава до 10 юни. В последния ден от програмата ще се състои детското шоу “С аромат на рози”, както и кулинарното изложение на традиционни ястия, занаяти и обичаи “Селски дворове”, в което ще вземат участие представители на всички населени места в общината. Програмата ще завърши с карнавалното шествие, предвождано от новоизбраните цар и царица, и с концерт.
Source: bta

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *