Обвиненият за подпомагане на мигранти военослужещ и негов съучастник остави в ареста Военно-апелативният съд – София

Военно-апелативният съд в София постанови мярка „задържане под стража“ на двама души, единият от които военнослужещ – ефрейтор от авиобаза „Граф Игнатиево“, които на 14 март бяха обвинени за подпомагане на нелегални мигранти в страната, съобщиха от прокуратурата.  
Третият обвиняем по досъдебното производство е лекарка, съпруга на военнослужещия. Тя е с „парична гаранция“ в размер на 5000 лв. заради напредналата ѝ бременност. Мярката ѝ за неотклонение може да бъде обжалвана пред Воевнния съд – Пловдив.
БТА припомня, че тримата бяха задържани на 14 март в района на парк „Кенана“ край Хасково, след като колата, с която са превозвали мигранти, се е повредила и се е наложило чуждите граждани да бъдат свалени край пътя. Установено бе, че бременната анестезиоложка в Окръжна болница в Пловдив е управлявала автомобила, с който били превозвани чужденците. Неин спътник е бил 25-годишен мъж, за когото съдът днес постанови мярка „задържане под стража“. Военнослужещият е управлявал друга кола, която е служела като пилотна на пътуващия зад него лек автомобил, с който са превозвани мигрантите.
Source: bta

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *