Община Свищов участва в международен проект за управление на отпадъците по Програма "Евро-Средиземноморски басейн"

Община Свищов участва в международен проект за управление на отпадъците по Програма „Евро-Средиземноморски басейн“. В партньорство с представители на още шест страни в лицето на Камара на Халкидики, Гърция (като водещ партньор); Компания за развитие и насърчаване на туризма в област Никозия, Кипър; Агенция за градско развитие на Приедор „PREDA“, Босна и Херцеговина; Е-Институт, Словения; Агенция за териториално развитие Ланге Монферато и Роеро, Италия; и Търговска, промишлена и навигационна камара на Жирона, Испания, участва общината в проект „Интегрирани интервенции за приемане на иновативни системи за управление на отпадъци и био отпадъци за малките и средни предприятия в туризма в Средиземноморския регион“ – I.DO.BIO. Проектът е одобрен на първи етап в рамките на Програма „Евро-Средиземноморски басейн“, съобщиха от крайдунавската община. 
Фокусът е поставен върху предприемане на допълнителни дейности с цел предотвратяване и ограничаване на отпадъците, максимизиране на повторна употреба, рециклиране и използване на екологични алтернативни материали, така че отрицателните ефекти върху околната среда да бъдат ограничени и ефективността на използването на ресурсите и експлоатацията да се засили от малките и средни предприятия в туризма.
В предстоящия втори етап от проекта Община Свищов предстои да направи своите проучвания и анализи, на база на които да изготви плановете и стратегията за представяне на своя инвестиционен проект. Дейностите по него ще бъдат насочени към опазване на околната среда и използване на ресурсите от отпадъчните продукти. Проектът е с общ бюджет от 600 000 евро и с продължителност 27 месеца. 
Интересна и полезна информация за политиките на сближаване на ЕС може да намерите в специалната страница на БТА „Европа в България: Общо бъдеще“.
Source: bta

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *