КосоваПрес: В Косово бе представена нова схема за социално подпомагане, насочена към равноправие и повишаване на заетостта

Премиерът на Косово Албин Курти и косовският министър на финансите Хекуран Мурати участваха днес в конференция, отбелязваща началото на схемата за реформи в социалното подпомагане в Косово, предаде за БТА агенция КосоваПрес.
Курти каза в речта си на конференцията, че тази схема е изготвена от косовското министерство на финансите и Световната банка. По думите му тя ще осигури равноправие за всички и ще повиши заетостта.
Той отбеляза, че тази схема оценява бедността за всяко семейство и така осигурява правителствена помощ за всички семейства, живеещи в лоши условия.
Курти призова семействата с доход под 100 евро на глава от семейството месечно да кандидатстват за проекта.
Министър Мурати пък съобщи, че е изготвена и друга схема, която няма да бъде дискриминационна. 
(Това е новина от деня в Косово, избрана от агенция КосоваПрес за публикуване от БТА съгласно споразумението за обмен на информация и професионално сътрудничество, което предвижда всеки ден националните информационни агенции на България и Косово да си разменят директно избрана от другата агенция новина на деня от съответната страна, а другата агенция да я публикува на своя интернет сайт с изрично посочване и цитиране на партньора ѝ като източник)
Source: bta

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *