Кметът на Варна ще открие форума „Кариера и живот – защо в България?“ на 2 декември

Кметът на Варна Благомир Коцев ще открие официално най-големия форум за българи в страната и чужбина – „Кариера и живот – защо в България?“, съобщиха организаторите. 
Събитието ще се състои на 2 декември в Двореца на културата и спорта в града, организира се от Иван Христов и Андрей Арнаудов, и тяхната платформа за кариера и живот Bulgaria Wants You. 
Официално обявени са и имената на лекторите, които ще разкажат своите истории на успеха от сцената на форума. Сред тях са олимпийският шампион по сноуборд Александра Жекова, бившият финансов министър Николай Василев и волейболната легенда Владимир Николов. Редом до тях ще се изявят и топ мениджъри на международни компании, а над 25 кариерни щанда ще предлагат конкретни работни позиции в региона. 
Форумът идва във Варна след издания в София, Пловдив, Лондон и Виена.
Събитието „Варна: Кариера и живот“ е напълно безплатно за посетителите, но изисква предварителна регистрация на сайта на платформата. 
БТА припомня, че кариерният форум събра българи във Виена на 4 ноември. Събитието откри министърът на икономиката и индустрията Богдан Богданов. „Работим за това България да се превърне в страна, в която младите хора да искат да останат, а сънародниците ни в чужбина да се връщат“, заяви той. „България не само ви иска, България има нужда от вас“, обърна се министърът към сънародниците ни зад граница. В рамките на събитието посланикът ни в Австрия Десислава Найденова-Господинова обяви данни за броя на българската общност и организациите на сънародниците ни в страната. „В Австрия, по официална статистика към началото на тази година, българската общност наброява малко под 40 хиляди души, със средна възраст – малко под 34 години. На този фон българската общност в Австрия е една от най-добре организираните български общности, с цели 19 структури, различни по характер“, каза дипломатическият ни представител.
 
 
 
Source: bta

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *