Кампанията "Кафе с мисия" събира средства за социален център за деца с увреждания в Плевен

В Плевен започва благотворителна кампания „Кафе с мисия. Коледа за нашите деца“ в подкрепа на Центъра за социална рехабилитация и интеграция на деца с увреждания (ЦСРИДУ).
Организира се от магазин за кафе „Експресо“ и ще продължи в рамките на месец, до 26 декември. На финала на кампанията ще бъдат дарени средства в размер на пет процента от оборота на магазина за този период. Освен, че в него се продава кафе, може и на място да се изпие чаша от ароматната напитка или пък чай. 
Идеята е на собственика Александър Николов, който е все още студент, но вече е решил, че иска да остане в родния си град и тук да развива свой бизнес.   
„Кафенето е социално място, тук се срещат много хора и реших, че трябва да се възползвам от този факт и да развием благотворителна кампания“, разказа пред БТА Александър. С помощта на негова приятелка – Деница Вакова, разработват програмата за кампанията, като решават събраните средства да бъдат предоставени на ЦСРИДУ. „Нашата цел е освен да помогнем на центъра, но и да подсетим хората, че трябва, че е хубаво да даряват, да помагат“, обяснява младият плевенчанин.
На място в магазина е поставена кутия за дарения от клиенти. Изложени са също така ароматни свещи, сапунчета и подаръчни комплекти за Коледа, изработени в арт ателиетата на центъра от майките на децата с увреждания, които го посещават. 
Александър се надява на успех за кампанията, която планира да се провежда и по повод други празници. 
Source: bta

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *