ИТН няма да подкрепи правителство с първия или втория мандат, написа Слави Трифонов във Фейсбук

„Има такъв народ“ (ИТН) няма да подкрепи правителство с първия или с втория мандат, написа Слави Трифонов в профила си във Фейсбук. Има достатъчно много партии и свободно мислещи депутати, които да предприемат такъв ход, допълва той.
„Аз се надявам и очаквам третият мандат да дойде в ИТН и тогава ние ще предложим експертно правителство, което да свърши определени и важни за страната неща за определено време. И ако мандатът дойде при нас, предлагам всички политически сили да подкрепят такова правителство, ако не искат наесен да ходим на избори“, пише още Слави Трифонов. 
Според Трифонов на изборите на 9 юни, суверенът се е изказал много ясно. „ИТН е шеста партия в 50-ия парламент и за това, съвсем логично, аз изчаках достатъчно дълго време, за да може първата, втората и третата партия да направят необходимото, за да има редовно правителство“, пише лидерът на ИТН. 
Той определя като „нелепи“ изказванията от страна на партии като: “…на всяка цена трябва да има правителство, но ние няма да го подкрепим, а тези, които го подкрепят, са смокиново листо и са купени…” 
Слави Трифонов допълва, че „социолози, политолози, журналисти и дори едни шарлатани убедено обясняват, как аз съм сключил сделка с ГЕРБ и ДПС, това се разбира от само себе си, и те са абсолютно сигурни, че бъдещото правителство ще е нещо такова. Съжалявам за клишето, но наистина щеше да ми е смешно, ако не беше толкова тъжно“, пише още той.
По-рано днес, от парламентарната трибуна, в декларация от името на ИТН Тошко Йорданов обяви, че през цялата предизборна кампания от ИТН са казвали, че е време да върнем здравия разум.
Почти е невъзможно да се върне здравият разум там, където почти го няма, добави той.
Source: bta

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *