Финансово-счетоводният факултет на Университета за национално и световно стопанство чества 70 години

С международната научна конференция „70 години Финансово-счетоводен факултет на УНСС“ беше отбелязана годишнината на един от емблематичните факултети на Университета за национално и световно стопанство, съобщи пресцентърът на висшето училище.
Ректорът проф. д-р Димитър Димитров връчи на декана на Финансово-счетоводния факултет проф. д-р Румен Брусарски най-високата степен в отличията, връчвани от ректора – статуетка на проф. Стефан Бобчев, основател и първи ректор на УНСС.
Официален гост на събитието беше председателят на Сметната палата Цветан Цветков. Той поздрави факултета и се обърна към участниците във форума с думите: „Финансово-счетоводният факултет се е превърнал в българска емблема за академична и професионална подготовка, създавайки многохилядна общност от счетоводители, финансисти, одитори, които са подготвени творчески да решават проблемите на настоящето и бъдещето в частния и публичния сектор. Адекватно и качествено образование, познаване на новите технологии – това е сертификатът за вашата благородна мисия“. Проф. Димитров заяви, че „тези 70 години от историята на Финансово-счетоводния факултет са време на академичен градеж и всеотдайност на няколко поколения преподаватели и учени. Тяхното дело е еманация на българската наука, академична съвест и морал. Много млади хора целенасочено избират да получат своето образование и да предначертаят своя професионален път във факултета, което е доказателство за качеството на обучението, което те получават“.
Ректорът подчерта, че Финансово-счетоводният факултет, като част от академичното семейство на УНСС, винаги ще бъде на водещи позиции като създател на стандарти в образованието и науката.
Юбилейното честване и международният форум събраха десетки представители на финансовата наука и практика, академичната общност, гости от институции и авторитетни университети от страната и чужбина.
 
 
 
Source: bta

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *