Чешката полиция задържа заподозрян за убийството на украинско момиченце в Германия

Чешката полиция задържа вчера в Прага заподозрян за убийството на 9-годишно украинско момиченце от Германия, предаде ДПА.
Тридесет и шест годишният мъж, молдовски гражданин, е заподозрян, че е убил детето, съобщиха от офиса на прокуратурата в източногерманския град Кемниц. Понастоящем задържаният заподозрян остава в Чешката република.
Момиченцето, което е от Украйна, във вторник беше открито мъртво в гора, след като изчезнало на път за училище по-рано този месец.
Малката Валерия и майка ѝ се преместили в Германия през 2022 г. и се установили в градчето Добелн, на около 40 километра североизточно от Кемниц. Бащата е останал в Украйна.
Прокурорите смятат, че момичето е било убито там, където е открито тялото. Няма данни за сексуално престъпление.
Разследващите са се съсредоточили върху средата, в която се е движела жертвата напоследък. Има данни, че задържаният за убийството в миналото е имал връзка с майката на Валерия.
Всекидневникът „Билд“ съобщи, че бившият приятел се свързал с майката в деня на изчезването на Валерия.
Чешката полиция написа вчера следобед в „Екс“, че служителите на реда в центъра на Прага са задържали издирван мъж, заподозрян в съпроводено с насилие престъпление, извършено в Германия.
Засега без отговор остават много въпроси, включително за мотива и обстоятелствата около престъплението.
Убийството предизвика шок в Добелн, който е с население от 24 000 души. Мнозина сложиха снощи свещи, детски играчки, снимки и цветя близо до дома, където е живеело убитото момиче.
Source: bta

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *