Буря прекъсна корабния трафик през Дарданелите; 56 полета са отменени на летище "Истанбул"

Движението на кораби в пролива Дарданели е временно преустановено в двете посоки поради неблагоприятни метеорологични условия, съобщи турският новинарски сайт „Йени асър“, позовавайки се на Министерството на транспорта и инфраструктурата на Република Турция.
Заради бурята, която от сутрешните часове бушува с прекъсвания в региона, проливът Дарданели е затворен за движение на кораби от северна и южна посока от 15:15 ч. (14:15 ч. българско време), уточни Министерството.
Дирекцията за обслужване на трафика на плавателни съдове в пролива Дарданели уведоми чрез радиосъобщение капитаните на плавателните съдове за спирането на преминаванията.
Заради бурята фериботните превози Чанаккале-Килитбахир, Чанаккале-Еджеабат и Лапсеки-Гелиболу също са временно преустановени по нареждане на пристанищната администрация.
Същевременно турският национален авиопревозвач „Търкиш еърлайнс“ обяви, че отменя някои от полетите си поради неблагоприятните метеорологични условия днес в Истанбул и околностите му, предаде турската частна телевизия СиЕнЕн-Тюрк.
Компанията посочи, че общо 56 полета от и за летище „Истанбул“ са анулирани в съответствие с решението на Метеорологичния комитет за извънредни ситуации. 
Source: bta

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *