Борислав Сарафов: Прекратяването на т.нар. „чекмеджегейт“ и активизирането на казуса „Барселонагейт“ е танц на Гешев с политиците

Прекратяването на т.нар. „чекмеджегейт“ и активизирането на казуса „Барселонагейт“ е танц на Иван Гешев с политиците. Това каза Борислав Сарафов, директор на Националната следствена служба и заместник-главен прокурор, в ефира на БТВ. По едното досъдебно производство прекратява, по другото активизира – така той си танцува и дава ясни знаци на политиците какво иска и какво очаква от тях, коментира заместникът на главния прокурор.
По думите му досъдебни производства като т.нар. „чекмеджегейт“ и „Барселонагейт“ винаги са били само под контрола на главния прокурор Иван Гешев.
Досъдебното производство за т.нар. „кюлчета“ е прекратено на 10 май, съобщи за БТА градският прокурор на София Илиана Кирилова. Апелативната прокуратура в София проверява как е прекратено делото за „кюлчетата“, каза за БТА главният прокурор Иван Гешев.
По това досъдебното производство за т.нар. „кюлчета“, независимо къде е, всяко едно движение по него се съгласува и съм убеден, без да имам доказателства, но съм дълбоко убеден, че е съгласувано с него персонално, посочи Сарафови и добави, че никога не е имал представа какво се случва по него. 
Според него е неоправдано подобни „елементарни казуси да се точат по три години“. Тази категория дела трябва да приключват много бързо и много прозрачно за обществото, за да не остава съмнение в необективност на Прокуратурата, каза още Борислав Сарафов.
Иван Гешев разполага с частно външно наблюдение, твърди Сарафов. Нелегална структура, която се ръководи оперативно от Стефчо Банков, прокурорски помощник на Иван Гешев, той провежда такива действия, той ръководи хора, които провеждат нерегламентирано наблюдение, видеозаснемане, фотозаснемане, обясни Сарафов.
По неговите думи, още при избирането си, Гешев е тръгнал с много сериозен управленски дефицит. Борислав Сарафов заяви още, че съдебна реформа е нужна.
Source: bta

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *